JBT Trade Kft.                YTRON Process Technology Gmbh magyarországi képviselete.                YTRON keverő, feloldó, diszpergáló, szuszpendáló, emulgáló berendezések.


Termékek:

YTRON-Y ByPass

YTRON-Y ByPass minták

YTRON-Y

YTRON-XC

YTRON-ZC

YTRON-PID

YTRON-Z

YTRON-ZP

YTRON-AEROTRON

YTRON-VacuPlant

Komplett Ytron
feldolgozó berendezések


Az YTRON-Y ByPass működési alapelve:

Olyan száraz anyagokat, melyeknek folyadékfázissal történő érintkezéskor nincsenek extrém tapadó tulajdonságaik (pl. liszt, kakó, kovasav, aktív szén, HPMC, dohánypor és még sok más anyagféleség, por, granulátum, stb.) a forgórész-állórész rendszer működése következtében kialakuló szívó hatású áramlás a folyadékszint alatt beszívja a speciális Y keverő fejbe, ahol pillanatok alatt, spontán és összecsomósodás nélkül átnedvesednek, szuszpendálódnak illetve feloldódnak.

A magas viszkozitású és nehezen oldódó folyadékok az YTRON ByPass segítségével közvetlenül a folyadékszint alatti speciális Y fejbe kerülnek injektálásra, és így a folyadék-fázisban azonnal feloldódnak, felhígulnak vagy emulgálódnak.

A vezérsugaras áramlás az oldatot a teljes tartályban homogén elkeveri.


A feldolgozás folyamata:

Ha a terméktárolóba, silóba, BigBagba vagy tölcsérbe elhelyeztük a terméket, kapcsoljuk be az YTRON-Y készüléket.
A tároló csapjának nyitását követően az Y-fej szívóhatása a folyadékszint alatt lévő Y-fejbe szívja be közvetlenül a porokat, ahol azok pillanatok alatt, spontán és homogén módon feloldódnak és szétoszlanak a folyadékban.
Folyadékfelszíni lebegés, tartály fenekén való lerakódás illetve a forgó tengely által történő levegő beszívás ennél a feldolgozási módnál teljességgel kizárt.
Ha a porok bekeverését követően azonnal nem zárnánk el a ByPass csapját, akkor levegő juthatna be a keverékbe, így ennek meggátolása érdekében a por elfogyásakor azonnal zárjuk a csapot.
Eztuán az YTRON-Y kikapcsolható.

Bizonyos alacsony térfogatsűrűségű száraz anyagok közvetlenül és porképződéstől mentesen beszívhatók zsákból vagy más tartályból.
Ebben az esetben kis mennyiségű melléklevegő szükséges a folyékonyság biztosításához.

Nyomtatható info lap: